Revymakarna som startade resan på Centrumhuset i Ullånger.

61707-d3908d_s.jpg

Det var på Centrumhusets scen i Ullånger det började.

Året var 1984.

Nils-Gunnar Nilssons och Leif Mattisson texter framfördes i Ullångersrevyn för första gången.

– Jag kommer aldrig att glömma känslan då vi stod bakom ridån första gången och väntade på att den skulle gå upp. Det var häftigt, säger Nils-Gunnar.

18_387_257_90.jpg

Nils-Gunnar var då journalist på Västernorrlands Allehanda och Leif bildlärare på Herrskogsskolan.

Två kreativa och skapande personer som slog sina tankar ihop och gjorde revy, tillsammans med ett gäng ”teaterapor” från bygden.

– När vi hade premiär visste vi egentligen inte vart det skulle ta vägen. Det kändes både roligt och förväntansfullt men också mycket nervöst, minns Leif.

61709-2caab5.jpg

Det blev succé för revyn som fick namnet Upp och Ner.

Mycket folk, bra recensioner i tidningarna och efter det var en fortsättning given.

– Efter en tid kom Lars T. Johansson in i bilden och vi tre har kamperat ihop sedan dess, konstaterar Nils-Gunnar.

Ullångersrevyn flyttade småningom till Kramfors Folkets Park för att kunna ta emot större publik. Lars T. Johansson tog över Mittrevyn i Sundsvall och den slogs ihop med Ullångersrevyn.

– Numera kör vi alla föreställningar i Härnösand och har ett eget bolag, AB Scen, som vi driver revyn i. Det har hänt en del sedan vi startade i Ullånger, skrattar Nils-Gunnar.

Men själva hantverket är ungefär detsamma.

Målet är fortfarande skratt och underfundigheter.

– Sedan jobbar vi mycket med musiken. Det ska låta proffsigt och vi blandar friskt mellan genrerna. Det är allt ifrån hårdrock till visor, säger Leif.

IMG_4412.jpg

Han, Nils-Gunnar och Lars T. har månatliga möten – ofta luncher på Hotell Höga Kusten då det i regel äts köttfärslimpa – där idéer föds och avstämningar görs.

– Vi skriver i stort sett hela tiden men med olika tempo. Sedan vill vi ju gärna ha så många aktuella ämnen som möjligt till varje revy, säger Nils-Gunnar.

 

Årets revy heter Blandfars och har premiär på Härnösands Teater på nyårsafton. Ny i gänget för i år är den begåvade Jens Nilsson från Örnsköldsvik.

Revyresan fortsätter…

Annonser

2 reaktioner på ”Revymakarna som startade resan på Centrumhuset i Ullånger.

  1. Hej! Jag heter Gudrun Maria Järnefors och hette Maria Larsson förr. Vi är några som gick teckningslärarutbildningen 1968-1972 som nu försöker hitta varandra – de som vill – för att träffas på olika vis.
    Vi minns vår klass som väldigt trevlig, märk vi,någon kan känna annorlunda. Jag har googlat och tror att det är Leif som gör revy som jag letar efter. Kan det vara så? Mig kan man minnas för att jag redan hade ett barn som jag tog med till skolan. Är det rätt Leif, har Leif facebook eller e-mail för snabbare kontakt? Jag är glad för vad jag kan få. Hälsningar Maria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s